faq: εμπιστευτικότητα - ασφάλεια

γενικές ερωτήσεις       διαδικασία - κοστολόγηση       εμπιστευτικότητα - ασφάλεια       σχολές ελλάδας και κύπρου       σχολές εξωτερικού

Πώς διαχειρίζονται τα προσωπικά μου δεδομένα;

Ο λόγος που ζητάμε προσωπικά σου στοιχεία σου είναι για να μπορέσουμε να έχουμε την καλύτερη επικοινωνία μαζί σου αλλά και να αναθέσουμε τα θέματά σου στους κατάλληλους καθηγητές ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο.

Όπως περιγράφεται στη σελίδα πολιτική απορρήτου σου παρέχουμε νομική διασφάλιση ότι τα προσωπικά σου στοιχεία δεν πωλούνται, ενοικιάζονται, ή διατίθενται σε κάποιον τρίτο και δε χρησιμοποιούνται για ενοχλητική και ανεπιθύμητη επικοινωνία (spam) ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή sms.

Πώς διασφαλίζεται η ασφάλεια ηλεκτρονικά;

Έχοντας δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ασφάλειας, διαμορφώσαμε τις online υπηρεσίες μας με τρόπο ώστε να έχεις τόσο τη σιγουριά της εμπιστευτικότητας όσο και τα οφέλη ενός ηλεκτρονικού συστήματος χρησιμοποιώντας σύγχρονα συστήματα, τεχνολογίες και μεθόδους.

Όλες οι πληροφορίες που σχετίζονται με εμπιστευτικά δεδομένα αποθηκεύονται στα συστήματά μας με κρυπτογράφηση. Φροντίζοντας ακόμα και για την προστασία σου σε περιβάλλον στο οποίο γίνεται κοινή χρήση υπολογιστών (Internet cafe, εργαστήρια σχολών κα), το οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικό υλικό κατεβάζεις (download) είναι πάντα συμπιεσμένο και κλειδωμένο με το δικό σου μοναδικό κωδικό ασφαλείας ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλους.

Ποιός έχει πρόσβαση στα στοιχεία μου;

Πρόσβαση στα στοιχεία σου έχει αποκλειστικά και μόνο το τμήμα επικοινωνίας του exam panel. Η ορθότητα και ακρίβεια των στοιχείων επικοινωνίας που δηλώνεις κατά την εγγραφή σου είναι απαραίτητη, ώστε να είναι εφικτή και γρήγορη η επικοινωνία μαζί σου. Επιπλέον μπορείς να ζητήσεις τη διαγραφή όλων των στοιχείων σου από το σύστημα, με σχετικό αίτημα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανά πάσα στιγμή.

Ο καθηγητής που αναλαμβάνει το θέμα μου γνωρίζει τα στοιχεία μου;

Το exam panel είναι ιδιαίτερα αυστηρό σε θέματα εμπιστευτικότητας. Σε καμία περίπτωση δεν γνωστοποιούνται τα στοιχεία σου στον καθηγητή και αντίστοιχα τα στοιχεία του καθηγητή σε σένα.

Ο καθηγητής που αναλαμβάνει το θέμα μου γνωρίζει από ποια σχολή είμαι;

Ο καθηγητής ενημερώνεται μόνο για το γενικό τμήμα που σπουδάζεις (π.χ. τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΤΕΙ Πληροφορικής, τμήμα Φυσικών κτλ.) και όχι για τη συγκεκριμένη σχολή. Επιπλέον το exam panel χρησιμοποιεί εξειδικευμένα λογισμικά για την απομάκρυνση διακριτικών τίτλων από το συνοδευτικό υλικό που αποστέλλεις (π.χ. λογότυπο σχολής, υπεύθυνος καθηγητής, κατηγορία θέματος κτλ).

Τι θα με συμβουλεύατε για την ασφάλειά μου;

Η πρώτη συμβουλή είναι να μην δίνεις ποτέ και για κανένα λόγο τον κωδικό πρόσβασής σου σε τρίτα πρόσωπα. Ως τρίτα πρόσωπα θεωρούνται και οι εργαζόμενοι στο exam panel. Πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει καμία διαδικασία στη λειτουργία του exam panel, που εμπλέκει τους εργαζόμενους με τον κωδικό πρόσβασής σου, και γι αυτό το λόγο δεν υπάρχει περίπτωση να σου ζητηθεί ποτέ. Στην περίπτωση που αντιληφθείς ότι ο κωδικός πρόσβασής σου είναι γνωστός από άλλα άτομα, ενημέρωσέ μας άμεσα για να κλειδώσουμε την πρόσβαση και να προχωρήσουμε στη δημιουργία νέου λογαριασμού μέλους.

Κάθε φορά που κάνεις login στο exampanel.me, μεταφέρεται στο πρόγραμμα περιήγησης (browser) ένα cookie με κρυπτογραφημένες πληροφορίες για την πρόσβασή σου στα συστήματα του exam panel. Όταν τελειώνεις την εργασία σου στο me θα πρέπει να κάνεις «έξοδο» από το σχετικό σύνδεσμο ή να κλείνεις το πρόγραμμα περιήγησης. Στην δεύτερη περίπτωση για να σβηστεί το cookie θα πρέπει υποχρεωτικά να κλείσεις όλα τα παράθυρα (που τυχόν είναι ανοικτά) του προγράμματος περιήγησης.

Πριν το κλείσιμο του προγράμματος περιήγησης, που χρησιμοποίησες για το exampanel.me, ή για την ηλεκτρονική αλληλογραφία με το exam panel μέσω Web (gmail, yahoo, hotmail κτλ), προτείνεται η διαγραφή/καθάρισμα του cache του προγράμματος περιήγησης.

Για την επικοινωνία σου με το exam panel μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να χρησιμοποιείς πάντα τον δικό σου λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όχι άλλων ατόμων. Αν δεν έχεις δικό σου λογαριασμό, μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις έναν (ή και περισσότερους) δωρεάν (gmail, yahoo, hotmail κτλ).

Μην αποθηκεύεις ποτέ αρχεία, μηνύματα ή οποιασδήποτε μορφής υλικό, σχετικό με τα θέματά σου στο exam panel, σε αποθηκευτικά μέσα που δεν είναι δικά σου και στον απόλυτο έλεγχό σου, όπως για παράδειγμα sticks τρίτων, σκληρούς δίσκους σε Internet café ή υπολογιστών σε εργαστήρια σχολών κτλ. Στην περίπτωση που ο υπολογιστής σου χρησιμοποιείται κι από άλλα πρόσωπα (συμφοιτητές, μέλη της οικογένειας κτλ), τότε για αποθήκευση προτείνεται η χρήση του προσωπικού σου stick ή άλλου εξωτερικού μέσου, στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση τα άλλα πρόσωπα. Το ίδιο ισχύει και για υπολογιστές σε Internet café, εργαστήρια σχολών κτλ.

Το ιδιωτικό σου απόρρητο δεν πρέπει να θωρακίζεται μόνο από ψηφιακούς κινδύνους, αλλά και από φυσικούς. Μην μεταβιβάζεις ποτέ το υλικό βοήθειας που παραλαμβάνεις από το exam panel σε γνωστούς και φίλους. Δεν έχεις καμία εγγύηση για το πώς θα το χρησιμοποιήσουν και δεν ξέρεις τι πρόβλημα μπορεί να σου δημιουργήσουν (όχι απαραίτητα κακόβουλα).